rondje weerwater
Het Lumièrepark is een groen gebied waar veel gewandeld en gerecreëerd wordt. De vrijmarkt op Koningsdag en (multi)culturele manifestaties die een groot terrein nodig hebben vinden hier hun plek. Het paadje langs het water wordt onderdeel van het Lichtend Pad ("Walk of Fame") en de verbinding met het water kan door trapachtige walbeschoeiing versterkt worden. Ook hier zijn vlonders en steigers een aanvulling.
De hoogspanningskabels die door dit gebied lopen beperken de recreatieve functies. Het geknetter van de leidingen weerhoud je ervan om hier lekker onder te gaan liggen om te zonnebaden. Gezoem van bijen in het bijenlint past hier goed bij.
Het strand aan de rand van het Lumièrepark wordt veel gebruikt en zou aangevuld kunnen worden met steigers en een badschip (zie overig).
Het Lumièrepark staat vol met bordjes die verwijzen naar de filmwereld. De verwijzing naar de gebroeders Lumière zou terug moeten komen door het creëeren van een plek waar 's avonds in de buitenlucht films vertoond kunnen worden en waar winter- en zomersolstitium gevisualiseerd en waarneembaar gemaakt zijn. Een monument voor het Licht; zon en kunstlicht. Te denken valt aan een Stone Henge-achtige bebouwing op het bestaande heuveltje. Een bebouwing zoals door Robert Morris bij Lelystad ontworpen is biedt een beschutte cirkelvormige ruimte die zich uitstekend leent voor vertoning van films van de grootheden die in de straatnamen van de Filmwijk voorkomen.

impressies >>>>