rondje weerwater
Het Oor is een plek ouder dan Almere. De bussen stopten hier en als je verder Flevoland in wilde moest je overstappen. Jan van Munster heeft deze plek monumentaal gemarkeerd met 'de lichtnaald'. Naast de overstaphalte is de A6 gekomen. Hiermee is deze plek buitengewoon goed bereikbaar. Een voorbij zoevende automobilist kan een paar seconden zijn blik werpen op de skyline. Deze zichtbaarheid moet behouden blijven. Het reliëf in het oppervlak wat aangebracht is bij het strand is ongedefinieerd en weggezakt. Om de mogelijkheid tot het laten plaats vinden van evenementen te vereenvoudigen zou het op deze plek niet misstaan om een amfitheater te ontwikkelen (zie 'floating stage'). Een amfitheatertribune heeft de vorm van een oorschelp; het Oor.
De bereikbaarheid van deze plek voor automobilisten en de parkeergelegenheid maakt ook een drive-in-cinema in de zomer mogelijk.
Zonder bovenstaande evenementen is de skyline van Almere een schouwspel waar je met gelijkgestemden bij weg kunt dromen op de verhoging van een tribune (amfitheater).

impressies >>>>